Αλεξανδρούπολη, μια πόλη, ένα σπίτι, μια Ιστορία …

Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας το Σπίτι της Αντουανέττας σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης παρουσιάζουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει ως θέμα την ανάδειξη στοιχείων πολιτισμού και ιστορίας της πόλης μας.

Απευθύνεται σε μαθητές Γ΄ έως Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και μπορεί να συνδεθεί με το διδακτικό αντικείμενο ¨Ευέλικτη Ζώνη¨ και πιο συγκεκριμένα με τη θεματική ενότητα ¨Θέματα Περιβάλλοντος (κοινωνικού και φυσικού) – Γνωριμία με το τοπικό περιβάλλον¨. Οι μικροί επισκέπτες αρχικά ξεναγούνται στο χώρο του Σπιτιού της Αντουανέττας που αποτελεί ένα από τα πιο ονομαστά κτίρια ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος της Αλεξανδρούπολης. Στη συνέχεια πραγματοποιείται διαδραστική παρουσίαση της τοπικής ιστορίας και κατασκευή εικαστικού έργου ως απόρροια των παιδαγωγικών δράσεων.

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία με την τοπική ιστορία και αρχιτεκτονική με παιγνιώδη τρόπο, η ενίσχυση της συμμετοχικής  μάθησης μέσα από τη δημιουργική γραφή και την επεξεργασία πληροφοριών και η ενεργοποίηση της δυναμικής των ομάδων μέσω της συνεργασίας.

Σχεδιασμός-Επιστημονική καθοδήγηση: Χαρίκλεια Βουτσά – Παιδαγωγός

Εκπόνηση προγράμματος:  Σοφία Όλγα Παπαϊωάννου Μουσειολόγος

 

Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-12:00 στο χώρο του Σπιτιού 

  • Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι 2 ευρώ.
  • Το ανώτατο όριο συμμετεχόντων μαθητών είναι 25 μαθητές.
  • Για τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη η προσυνεννόηση του εκπαιδευτικού της τάξης για κράτηση θέσης σε συγκεκριμένη μέρα στο τηλέφωνο   6970102011                                                                                                                                                                                                           

Ώρες επικοινωνίας:  Δευτέρα – Τρίτη 12:30-13:30    Παρασκευή    09:00-12:30

Έναρξη: Οκτώβριος 2019