Αφιέρωμα στον Γαλλόφωνο Κινηματογράφο – Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Victoria – Βικτώρια

Δευτέρα 26 Μαρτίου, 20:00μμ

Σκηνοθέτης: Justine Triet
Καστ: Virginie Efira, Melvil Poupaud, Vincent Lacoste
Σενάριο : Justine Triet
Έτος: 2016
Διάρκεια: 1 ώρα 36 λεπτά
Είδος: Δραματική κωμωδία

Η ποινικολόγος Βικτώρια συναντάει σε έναν γάμο τον φίλο της τον Vincent και ένα πρώην βαποράκι που είχε ξελασπώσει, τον Sam. Την επομένη, ο Vincent κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας.
Η Βικτώρια αναλαμβάνει με βαριά καρδιά να τον υπερασπιστεί ενώ προσλαμβάνει τον Sam σαν οικιακό βοηθό. Αυτή είναι και η αρχή της λαίλαπας για εκείνη.

 

Corniche Kennedy – Λεωφόρος Corniche Kennedy

Δευτέρα 26 Μαρτίου, 21:45μμ

Σκηνοθεσία: Dominique Cabrera

Πρωταγωνιστούν:   Aïssa Maïga, Lola Créton, Kamel Kadri

Διάρκεια: 94′

Στο γαλάζιο της Μεσογείου, κοντά σε παραθαλάσσιες μονοκατοικίες, κάποιοι νέοι από την Μασσαλία αψηφούν τον νόμο της βαρύτητας. Ο Marco, ο Mehdi, ο Franck, η Mélissa, o Hamza, η Mamaa, η Julie: αγόρια και κορίτσια βουτούν, απογειώνονται, ρισκάρουν για να ζήσουν έντονα. Η Suzanna τους καταβροχθίζει με τα μάτια της, τα ελεύθερα σώματά τους, τις υπερβάσεις τους. Θέλει να τους μοιάσει. Θα τους μοιάσει.

 

L’effet aquatique – Η επίδραση του νερού

Τρίτη 27 Μαρτίου, Ώρα 20:00μμ

Σκηνοθεσία: Solveig Anspach, Jean-Luc Gaget

Πρωταγωνιστούν: Florence Loiret-Caille, Samir Guesmi, Didda Jonsdottir, Philippe Rebbot

Διάρκεια: 96′

O σαραντάρης Samir, χειριστής γερανού, ερωτεύεται τρελά την Agathe που είναι δασκάλα κολύμβησης. Για να την προσεγγίσει, αποφασίζει να ξεκινήσει μαθήματα μαζί της, παρόλο που είναι δεινός κολυμβητής. Όταν η Agathe φεύγει για την Ισλανδία με αφορμή το 10ο Διεθνές Συνέδριο Δασκάλων Κολύμβησης, ο Samir αποφασίζει να την ακολουθήσει.

 

 

Mr Klein  – Κ. Κλάιν

Τρίτη 27 Μαρτίου, Ώρα 21:45μμ

Σκηνοθεσία:   Joseph Losey

Πρωταγωνιστούν:   Alain Delon, Jeanne Moreau, Michael Lonsdale

Διάρκεια:   123′

Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στο Παρίσι, ο Robert Klein, από την Αλσατία, που ξαναγοράζει έργα τέχνης σε χαμηλές τιμές, λαμβάνει, στο όνομά του, την εφημερίδα « τα Εβραϊκά νέα» που δεν παραδίδεται αλλιώς, παρά μόνο με συνδρομή. Ανακαλύπτει, σύντομα, ότι ένας συνονόματός του Εβραίος χρησιμοποιεί το όνομά του, και αποφασίζει να ψάξει να βρει τα στοιχεία που θα τον οδηγήσουν σε αυτόν τον άγνωστο. Ο μεγάλος γόης του Γαλλικού σινεμά Αλέν Ντελόν σε έναν από τους εμβληματικούς ρόλους    του.