Δημιουργικά Εργαστήρια Γαλλικής Γλώσσας και Πολιτισμού

 

Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας το Σπίτι της Αντουανέττας σε συνεργασία με τη μουσειολόγο Παπαϊωάννου Σοφία Όλγα και μία ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων εθελοντών συνεργατών συνεχίζει και φέτος τις δράσεις για τους μικρούς του φίλους.

Οι δράσεις αυτές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων όπως ζωγραφική, κατασκευές, φιλαναγνωσία, δραματοποίηση, μαγειρική, μουσική κ.ά. με στόχο να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες και τι ανάγκες των συμμετεχόντων. Για την υλοποίησή τους θα χρησιμοποιηθούν όπως και τα προηγούμενα χρόνια πολλά και ποικίλα μέσα. Με οδηγούς την δημιουργία, την ψυχαγωγία, παιχνίδι, την ενεργοποίηση της φαντασίας σκοπό έχουν οι δράσεις αυτές αφενός την δημιουργική απασχόληση των παιδιών, αφετέρου την ενίσχυση της ελληνογαλλικής φιλίας, την προώθηση της γαλλικής γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού, καθώς και τον εντοπισμό κοινών στοιχείων αναφοράς ή αντιθέσεων που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα στις δύο κουλτούρες. Αυτός άλλωστε είναι και ο πυρήνας όλων των δράσεων του Συλλόγου χωρίς ωστόσο να αποτελεί περιοριστικό παράγοντα ως προς τις δράσεις που σχεδιάζονται κάθε χρόνο. Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας αποτελεί ένα ζωντανό πολιτιστικό οργανισμό που αφουγκράζεται τις επιθυμίες των φίλων του –μικρών και μεγάλων- και προσπαθεί με τα μέσα που διαθέτει και με πολλή εθελοντική προσφορά να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες αυτές. Τα ateliers απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5-7 ετών και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 18:00-20:00 στον χώρο του Συλλόγου επί της οδού Τσιμισκή 20.

Καλούνται οι γονείς να δηλώνουν συμμετοχή εγκαίρως, καθώς φέτος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ώστε να εξασφαλίζεται κάθε φορά ο επιθυμητός αριθμός συμμετεχόντων που θα βοηθάει τόσο στην εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος  όσο και στην παρακολούθηση θεματικών ενοτήτων για τις οποίες θα υπάρχει έγκαιρη ενημερωση.

Δηλώσεις Συμμετοχής στο τηλέφωνο 6938828105 Δευτέρα-Σάββατο 18:30-20:30

Έναρξη: Σάββατο 13 Οκτωβρίου

Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε μία χαρούμενη και δημιουργική χρονιά!!!