ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ – ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Παρασκευή  18 Μαρτίου- Προβολή ταινίας

Προβολή  γαλλικής  ταινίας “Ιπποκράτης” σε συνεργασία με το Γ’ έτος του τμήματος Ιατρικής  ΔΠΘ και την ΚΛΑ.  Δημοτικό θέατρο Αλεξ/πολης

 

Σάββατο 19 Μαρτίου  –  Γιορτή Γαλλοφωνίας

 

Συμμετοχή του Συλλόγου στον Πανελλήνιο Μαραθώνιο ανάγνωσης για την ημέρα της Γαλλοφωνίας, με «Ποιητικές διαδρομές». Διαβάζουμε ποίηση από τις 11.00 το πρωί….

 

 

Κυριακή 3 Απριλίου  –   Εκδήλωση γαλλικού βιβλίου

 

Υποδοχή του γαλλικού βιβλιοπωλείου  LIVRE OUVERT και των εκδόσεων TRAIT D’UNION. Eκθεση και πώληση βιβλίων. Παρουσίαση βιβλίων σε εκπαιδευτικούς. Ωρα έκθεσης : 10.00-14.00, ώρα παρουσίασης : 11.00.

 

Κυριακή 3, 4 και 5 Απριλίου –  Φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου

 

Προβολές γαλλόφωνων ταινιών σε συνεργασία με την ΚΛΑ.  Δημοτικό θέατρο Αλεξ/πολης.

 

Σάββατο 9 και 10 Απριλίου –  Επιμόρφωση καθηγητών

 

Επιμόρφωση καθηγητών γαλλικής γλώσσας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ελλάδας (APF – FU) και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – Μορφωτική Υπηρεσία της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα. Θέμα : “Passons à la pracTICE”, ¨επιμορφώτρια κ. Βασιλική Σαμπάνη.

 

 

Σάββατο 16 Απριλίου   – Κατασκευές  Πάσχα

Γιορτή  και κατασκευές Πάσχα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αφύπνιση στη γαλλική γλώσσα και στον γαλλικό πολιτισμό». Ωρα 18.30

 

Κυριακή 17 Απριλίου  – Θεατρική παράσταση  « Club de jeunes »

Τα παιδιά του 4ου προγράμματος « Club de jeunes » παρουσιάζουν την παράσταση  «Σκηνές καθημερινής ζωής » (στη γαλλική γλώσσα). Υπεύθυνες του προγράμματος κ. Ευγενία Γκιδίκα και Αννα Φιλίνη.