Εκπαιδευτικό ταξίδι διασχολικής ομάδας Γυμνασίου – Λυκείου Σουφλίου

Η διασχολική ομάδα του Γυμνασίου – Λυκείου Σουφλίου, η οποία αποτελούνταν από 10 μαθητές και δυο καθηγητές συμμετείχε στη Διεθνή Εβδομάδα με θέμα τις “Κλιματικές Αλλαγές” που διοργανώθηκε από το Λύκειο Augustin Thierry στο Blois της Γαλλίας.Το εκπαιδευτικό ταξίδι έλαβε χώρα από 4 ως 11 Μαΐου 2019. Μαθητές από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Ρωσία συμμετείχαν σε βιωματικά παιχνίδια, εργάστηκαν σε ομάδες και αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα περιβάλλοντος. Φιλοξενήθηκαν σε γαλλικές οικογένειες, παρακολούθησαν μαθήματα και είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν μερικά από τα πιο γνωστά Κάστρα του Λίγηρα.
Η εμπειρία ήταν μοναδική τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές γιατί τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό, τον τρόπο ζωής και το ήθος όχι μόνο των ανθρώπων της χώρας που επισκέφτηκαν αλλά και των υπόλοιπων χωρών που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση.
Οι εκπαιδευτικοί που συνόδευαν τους μαθητές από το Σουφλί ήταν η διευθύντρια του ΓΕΛ Σουφλίου κ. Ξανθοπούλου Ειρήνη και η καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας του Γυμνασίου Σουφλίου και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Αλεξ/πολης κ. Μπακατινάκη Κωνσταντίνα.
Ένα είναι βέβαιο: η γαλλοφωνία και η αγάπη για τη γαλλική γλώσσα και τον πολιτισμό ωθεί τους εκπαιδευτικούς του Νομού μας σε εξαιρετικές δράσεις!