Συνάντηση με την υπεύθυνη του τμήματος παιδαγωγικής συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας το Σπίτι της Αντουανέττας καλεί τους εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας, στην έδρα του Τσιμισκή 20, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20:00,στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με την υπεύθυνη του τμήματος παιδαγωγικής συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κ. Αθηνά Μίσσιος. Μαζί της η κ.Stéphanie Sauliner.
Στόχος της επίσκεψης η γνωριμία με τους εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας καθώς και η ενημέρωσή τους σχετικά με το «γαλλόφωνο αυτοκίνητο» το οποίο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ταξιδεύει στη Βόρεια Ελλάδα, αρχής γενομένης από τις 22 Ιανουαρίου 2018. Φέτος, το εγχείρημα επεκτείνεται σε όλη τη Β. Ελλάδα, σε διάστημα 4 εβδομάδων, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του συνόλου του γαλλόφωνου δικτύου (σχολεία, κέντρα ξένων γλωσσών, σύλλογοι). Στόχος του εγχειρήματος η γνωριμία με τη γαλλική γλώσσα και το γαλλόφωνο πολιτισμό μέσα από την πραγματοποίηση ψυχαγωγικών εργαστηρίων στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη καθώς επίσης και η παιδαγωγική υποστήριξη των εκπαιδευτικών και των συλλόγων καθηγητών γαλλικής γλώσσας αυτών των περιοχών.
Το «γαλλόφωνο αυτοκίνητο» έχει ήδη επισκεφθεί την Ήπειρο, από 22 έως 26 Ιανουαρίου και συνεχίζει το ταξίδι του στην Α. Μακεδονία-Θράκη, από 5 έως 9 Φεβρουαρίου.