Προγράμματα

«Αφύπνιση στη γαλλική γλώσσα και στο γαλλικό πολιτισμό».

Εναρξη Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, ώρα  6.30-8.00, Σπίτι της Αντουανέττας
Tο πρόγραμμα εμπλέκει ενεργά παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, καθώς και φοιτητές της Σχολής Επιστημών Αγωγής, του Δ.Π.Θ. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα, στα μεν παιδιά να ευαισθητοποιηθούν στη γαλλική γλώσσα μέσα από τραγούδι, παιγνίδι, θέατρο, παραμύθι και εργαστήρια κατασκευών, στους δε φοιτητές να δημιουργήσουν εκπαιδευτικό υλικό, να οργανώσουν και να εμψυχώσουν δημιουργικά εργαστήρια. Το προγραμμα υποστηρίζεται και από την γαλλική πρεσβεία. (5ος χρόνος)

«Ξανα-θυμάμαι τα γαλλικά μου» 

Εναρξη Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, 20.30, στο Σπίτι της Αντουανέττας (οι μέρες και ώρες θα αποφασιστούν μετα την πρώτη συναντηση).
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες που κάποτε διδάχτηκαν τη γαλλική γλώσσα και επιθυμούν να την ξαναθυμηθούν. Kατα τη διάρκεια συναντήσεων με την εμψυχώτρια, γαλλίδα σταζιέρ, μέσα από προβολές, βιωματικά εργαστήρια και συζητήσεις πάνω σε θέματα γαλλικού και άλλων πολιτισμών εμπλουτίζεται το γλωσσικό και πολιτιστικό επίπεδο των συμμετεχόντων. (3ος χρόνος).

«Το Σπίτι της Αντουανέττας ανοικτό στα σχολεία».

Εναρξη 19 Νοεμβρίου 2012
Το πρόγραμμα υποστηρίζει δύο δυνατότητες : 1. Επισκέψεις σχολείων στο Σπίτι της Αντουανέττας 2. Επισκέψεις  της γαλλίδας σταζιέρ στις τάξεις γαλλικών των δημοτικών σχολείων.
Οι επισκέψεις μπρορούν να ενταχθούν σε κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου ή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα COMENIUS ή και να λειτουργήσουν ανεξάρτητα, υποστηρικτικά στην κύρια διαδασκαλία. Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχυθούν τα κίνητρα στα παιδιά για την γνωριμία και εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας, μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους σε δημιουργικά εργαστήρια, που υλοποιουνται μετά από προβολές διαφανειών σχετικών με επιλεγμένες θεματικές ενότητες, πολιτιστικού κυρίως χαρακτήρα. Οι συναντήσεις οργανώνονται σε συννενόηση με τη διδάσκουσα της τάξης, τον διευθυντή του σχολείου και την κ. Δήμητρα Μπαδιά, αντιπρόεδρο του Συλλόγου. (1ος χρόνος)

Kαι τα τρία προγράμματα υποστηρίζονται από την γαλλίδα μεταπτυχιακή φοιτήτρια Mlle Julie Guibreteau, ΜΑΣΤΕΡ  ΙΙ, Παν/μιο της Ρουέν, στην Γαλλία, σταζιέρ στο Σπίτι της Αντουανέττας για 8 μήνες.