Εκδηλώσεις Οκτώβριος-Νοέμβριος 2011

 

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011
      Υποδοχή της γαλλίδας μεταπτυχιακής φοιτήτριας Nathalie CLAUDANT που θα    πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση (stage) στο πλαίσιο του MASTER FLE (Université deLyon)   στο Σπίτι της Αντουανέττας. Η Mlle CLAUDANT θα υποστηρίξει τα Προγράμματα και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου
Δευτέρα 17- Τρίτη 18 Oκτωβρίου-Φεστβάλ γαλλικού κινηματογράφου ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης
Θα προβληθούν οι ταινίες:
17/10       19.30  Οι απίστευτες περιπέτειες της Αντέλ
21.30     Μικρά αθώα ψέματα
18/10       19.30  Τα ομορφόπαιδα
                21.30  Villa Amalia
 Κυριακή 13 Νοεμβρίου ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, 19.00
Σε συνεργασία με το ΠΑΛΣΟ (Σύλλογος Φροντιστηρίων)  εκδήλωση αφιερωμένη
στην “Σημασία των Ξένων Γλωσσών σήμερα”.
·       Ομιλία της κ. Αικ. Μαυρομαρά-Λαζαρίδου, ΕΕΔΙΠ γαλλικής γλώσσας στο ΔΠΘ και Προέδρου του Συλλόγου Ελληνογαλλικής φιλίας <<Το Σπίτι της Αντουανέττας>>, με θέμα  :<<Πολυγλωσσία και γλωσσομάθεια. Πολυτέλεια ή ανάγκη; Σε ποιά ηλικία να ξεκινά η ξένη γλώσσα;>>. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
·       Παρουσίαση του προγράμματος <<Αφύπνιση στη γαλλική γλώσσα και στο γαλλικό πολιτισμό>>. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο Σπίτι της Αντουανέττας κάθε Σάββατο, κατα τη διαρκεια της σχολικής χρονιάς, με συμμετέχοντες παιδιά και φοιτητές της Σχολής Επιστημών Αγωγής του ΔΠΘ. (προβολή DVD). Η παρουσίαση αφορά κυρίως καθηγητές ξένων γλωσσών (ανοικτή και στο ευρύτερο κοινό).
·       Την εκδήλωση θα τιμήσει η μορφωτική ακόλουθος Sarah Combes από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσ/νίκης με την ευκαιρία της επίσκεψης της στην Αλεξ/πολη προκειμένου να πραγματοποιήσει δωρεά βιβλίων στο Σπίτι της Αντουανέττας.

Η βραδιά του BEAUJOLAIS NOUVEAU !    Σάββατο 19 Νοεμβρίου  ΘΡΑΚΗ ΠΑΛΛΑΣ    21.00
 Μαζί μας το μουσικό σύνολο από Θεσ/νίκη EMOCIONES  με «Μεσογειακές μουσικές αναδρομές» και χορό. Με συμμετοχή της Σχολής χορού DANSE PASSION, και όπως πάντα με 2 εισιτήρια για Παρίσι για τους τυχερούς της βραδιάς.