Δράσεις Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2013

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑΣ 

www.lamaisondantoinette.gr

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013

Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Οκτωβρίου 

Σεμιναριο ξένων γλωσσών με τίτλο « Ζητήματα μάθησης, διαχείριση της παιδαγωγικής σχέσης και Νέες Τεχνολογίες στην Ξενόγλωσση Εκπαιδευση » σε συνεργασία με την σχολική σύμβουλο γαλλικής γλώσσας ΑΜΘ, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. 

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 

Αφιξη της γαλλίδας μεταπτυχιακής φοιτήτριας – σταζιέρ στο Σπιτι της Αντουανέττας, Mlle Léa PENVEN, Master II, Université Paris IV, Sorbonne. 

Σάββατο 2 Νοεμβρίου, ώρα 18.30

Εναρξη του προγράμματος «Αφύπνιση στη γαλλική γλώσσα και στο γαλλικό πολιτισμό». Εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών με στόχο την ευαισθητοποιηση στη γαλλική γλώσσα μέσα από παιγνιώδης δράσεις. To πρόγραμμα υλοποιείται στο Σπίτι της Αντουανέττας.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, ώρα 20.30

Εναρξη του προγράμματος «Ξανα-θυμάμαι τα γαλλικά μου» – Επαφή με την γαλλική, για ενήλικες που επιθυμούν να ξαναθυμηθούν τη γαλλική γλώσσα μέσα από εικόνα και συζήτηση. To πρόγραμμα υλοποιείται στο Σπίτι της Αντουανέττας. 

Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ώρα 12.00

Συνάντηση καθηγητών γαλλικής του Νομού Εβρου με την γαλλίδα μεταπτυχιακή φοιτήτρια – σταζιέρ στο Σπιτι της Αντουανέττας, Mlle Léa PENVEN.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου

Εναρξη του προγράμματος «Το Σπίτι της Αντουανέττας ανοικτό στα σχολεία»

Το πρόγραμμα υποστηρίζει δύο δυνατότητες: 1. Επισκέψεις σχολείων στο Σπίτι της Αντουανέττας 2. Επισκέψεις  της γαλλίδας σταζιέρ στις τάξεις γαλλικών των σχολείων. Οι συναντήσεις οργανώνονται σε συνεννόηση με τη διδάσκουσα της τάξης, τον διευθυντή του σχολείου και την κ. Δήμητρα Μπαδιά (6974922789), αντιπρόεδρο του Συλλόγου. 

Σάββατο 23 Νοεμβρίου, ώρα 21.30

Beaujolais Nouveau! Βραδιά κρασιού και χορού: “Μουσικό ραντεβού με τα πιο δημοφιλή τραγούδια απ’όλο τον κόσμο! Τραγουδήστε όλοι” με το μουσικό σχήμα ‘Rendez-vous’ από Αθήνα.  Καφέ Ορίζοντας, 9.30 Γαλλικό και ελληνικό κρασί με εδέσματα.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, ώρα 18.30-20.00

Χριστουγιεννιάτικη γιορτη με τραγούδια και κατασκευές στο Σπίτι της Αντουανέττας. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2551023272 (πρωινές ώρες)