ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

6 ΗΜΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

από Αλεξανδρούπολη

ΠΑΡΙΣΙ 

Παρίσι – Βερσαλλίες – Disneyland– Νορμανδία

3 – 8/08/2015

 

 

1n ημέρα AΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ –  ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΙΣΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης το μεσημέρι  και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Παρίσι. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση της γαλλικής πρωτεύουσας. Θα θαυμάσουμε φωτισμένα τα κυριότερα μνημεία της πόλης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανάβαση στο ψηλότερο φυσικό σημείο της πόλης, το λόφο της Μονμάρτης, όπου κυριαρχεί η βασιλική Σακρ Κερ, η πλατεία των υπαίθριων ζωγράφων και η οικεία του Σαλβατόρ Νταλί γνωρίζοντας ένα μέρος της νυχτερινής ζωής της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ.  Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα :ΠΑΡΙΣΙ–ΛΟΥΒΡΟ–ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ–ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΗΚΟΥΑΝΑ

Μετά το πρωινό, θα μεταφερθούμε στο Λούβρο, όπου και θα ξεναγηθούμε στο πιο λαμπρό μουσείο του κόσμου. Εκεί μαζί με τα άλλα εκθέματα, μας περιμένουν οι τρεις Βασίλισσες του παλατιού, η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης και η αινιγματική Τζοκόντα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για τα ανάκτορα των Βερσαλλιών που αποτέλεσαν το πρότυπο των περισσοτέρων Βασιλικών Οίκων της Ευρώπης. Θα θαυμάσουμε την Αίθουσα των Κατόπτρων όπου υπογράφηκε η συνθήκη των Βερσαλλιών, τα ιδιαίτερα διαμερίσματα του Λουδοβίκου του 14ου του Βασιλιά Ήλιου, της Μαρίας Αντουανέτας και θα περπατήσουμε στους καταπληκτικούς κήπους των ανακτόρων. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Το απόγευμα σας προτείνουμε να απολαύσετε μια μαγευτική (προαιρετικά)κρουαζιέρα στο Σηκουάνα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΠΑΡΙΣΙ – DISNEYLAND

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε, προαιρετικά, για τη χώρα του παραμυθιού, την εξωπραγματική Disneyland. Εκεί θα ζήσουμε στιγμές χαράς στα θεάματα και στα διάφορα παιχνίδια του πάρκου. Ελευθερώστε το μικρό παιδί που κρύβετε μέσα σας απολαμβάνοντας τα χρώματα και τις φιγούρες που μας μεγάλωσαν. Ζήστε για λίγο στην εποχή του Φαρ Ουέστ με τα ποταμόπλοια και τα φαράγγια, επισκεφθείτε το νησί των πειρατών με τους θησαυρούς και τα μυθικά παζάρια. Γευματίστε σε ένα από τα 29 εστιατόρια και επισκεφθείτε τον μαγικό κόσμο της Ωραίας Κοιμωμένης, της Χιονάτης και των 7 νάνων, του Πινόκιο και του Πήτερ Παν. Ταξιδέψτε στο Visionarium, με τον Ιούλιο Βερν, ριψοκινδυνέψτε ένα ταξίδι μεταξύ μετεωριτών και διαστημοπλοίων στο STAR TOUR. Αργά το απόγευμα αναχώρηση και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ  

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε από την Παναγία των Παρισίων και το ιστορικό πανεπιστήμιο της Σορβόννης για να φθάσουμε στο Πάνθεον, σημείο ταφής των επιφανέστερων Γάλλων. Ακολούθως θα θαυμάσουμε τους κήπους και τα ανάκτορα του Λουξεμβούργου, χτισμένα στα πρότυπα της ιταλικής αναγέννησης, όπου στεγάζεται η Γερουσία της Γαλλίας. Έπειτα θα οδηγηθούμε στη γειτονιά Σαιν Ζερμαίν, αλλά και στο ναό του Αγίου Γερμανού. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από το μουσείο Ορσαί, την πανέμορφη γέφυρα του Αλεξάνδρου Γ, το Μέγαρο των Απομάχων και τον τάφο του Ναπολέοντα Α, για να ολοκληρώσουμε την πορεία μας με το σήμα κατατεθέν της πόλης, τον Πύργο του Άιφελ. Συνεχίζοντας την ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε την Πλατεία του Αστέρα, όπου κυριαρχεί η μεγαλύτερη σε όγκο Αψίδα θριάμβου στον κόσμο και αποτελεί την αφετηρία της πολυτραγουδισμένης λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων. Στην Πλατεία Ομονοίας θα δούμε το Γαλλικό Κοινοβούλιο, τον οβελίσκο του Λούξορ, τις μπαρόκ Φοντάνες του Μπερνίνι, τους κήπους του Κεραμικού και τον Πορτοκαλεώνα. Προσεγγίζοντας το εμπορικό κέντρο της πόλης θα περάσουμε από το Ναό της Αγίας Μαγδαληνής και την Όπερα Γκαρνιέ, την Εθνική Ακαδημία της Μουσικής και την Πλατεία Βαντόμ. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο για να επισκεφτείτε την πλούσια αγορά της πόλης με τα δεκάδες πολυκαταστήματα. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ (Νορμανδία)

Αναχώρηση για την υπέροχη Νορμανδία. Πρώτος μας σταθμός η παραμυθένια Ντωβίλ, παλιό αριστοκρατικό θέρετρο όπου σώζονται εξαίσια σπίτια. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια της πόλης και απολαύστε την μεσαιωνική ατμόσφαιρα. Συνεχίζουμε για το γραφικό ψαροχώρι Τρουβίλ με τα παλιρροιακά φαινόμενα. Συνεχίζοντας το σημερινό μας οδοιπορικό φθάνουμε στην πανέμορφη Ονφλέρ. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τις ομορφιές της Γαλλικής υπαίθρου. Επιστροφή στο Παρίσι. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ–ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τόαεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη και άμεση αναχώρηση με λεωφορείο μας για την πόλη μας.

 

Περιλαμβάνονται:

·         Αεροπορικά εισιτήρια – Πτήσεις απευθείας για Παρίσι από Αλεξανδρούπολη στην αναχώρηση και από Παρίσι στην επιστροφή για Θεσσαλονίκη και οδικώς στην Αλεξανδρούπολη

·         Διαμονή HOTELIBISPERTHIER3*  5 νύχτες

·         Πρωινό μπουφέ καθημερινά

·         Μετακινήσεις με πούλμαν πολυτελείας

·         Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

·         Εκδρομή στην ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ

·         Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου

·         Φόροι αεροδρομίων

·         Ασφάλιση αστικής ευθύνης

·         Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, η είσοδος στη Disneyland, και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.

 

Σημειώσεις:

Αλεξανδρούπολη – Παρίσι αεροπορική εταιρία EUROPEAIRPOST

Παρίσι – Θεσσαλονίκη αεροπορική εταιρία RYANAIR

 

 

Τιμή συμμετοχής:         650 € το άτομο σε δίκλινο και τρίκλινο

Μονόκλινο:                    + 180 €

Παιδί:                        590 €  έως 12 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο