Η τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας – Δευτέρα 22 Απριλίου

Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας «Το Σπίτι της Αντουανέττας» σε συνεργασία με τη Σχολή χορού «Danse Passion Orea Sonia» είχε τη χαρά και την τιμή να συμμετέχει στο πολιτιστικό πρόγραμμα της τελετής υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, παρουσιάζοντας μια μοντέρνα χορογραφία του τραγουδιού “Le coach”- “ο προπονητής”, του Γάλλου ερμηνευτή Soprano. Τη χορογραφία επιμελήθηκε και εμπλούτισε η Sonia Orea, σε συνέχεια πρότασης του Institut français de Grèce – Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.
Το πολιτιστικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη βελούδινη φωνή της Μόνικα Καμπασελέ, συνθέτριας και τραγουδίστριας, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη.

Η Αλεξανδρούπολη αποτέλεσε τον τελευταίο προορισμό της 7ης μέρας της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Το απόγευμα της Δευτέρας 22 Απριλίου, πλήθος κόσμου υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα, την οποία συνόδευαν η ομάδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Greek Olympic Committee, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης και ο Γάλλος πρόξενος Jean Luc Lavau.
Οι λαμπαδηδρόμοι Δροσίδου Μόρφω, Βενετίδης Στυλιανός, Βαλαβανίδης Γεώργιος, Γκιούλα Γεωργία, Τσώμου Μαρίνα και Γκατσιούδης Κωνσταντίνος, μετέφεραν το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων υπό τις επευφημίες του συγκεντρωμένου σε διάφορα σημεία της διαδρομής κόσμου. Κρατώντας γαλλικά, ελληνικά και ολυμπιακά σημαιάκια στα χέρια μεγάλοι και μικροί συνόδευσαν την Ολυμπιακή Φλόγα και τους λαμπαδηδρόμους μέχρι την πλατεία του Φάρου, όπου πραγματοποιήθηκε εντυπωσιακή τελετή υποδοχής από τον Δήμος Αλεξανδρούπολης Δήμο Αλεξανδρούπολης σε περιγραφή της κ. Κατερίνας Στογίδου.
Ο λαμπαδηδρόμος Κώστας Γκατσιούδης, Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στον ακοντισμό, άναψε τον βωμό και ακολούθησε σε κλίμα συγκίνησης, η έπαρση της Ολυμπιακής, της Γαλλικής και της Ελληνικής Σημαίας από μέλη του Σώματος Προσκόπων, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου .
Τον Ολυμπιακό Ύμνο τραγούδησε η συντοπίτισα, σοπράνο Νάντια Μαλακόζη.
Ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Ζαμπούκης, ο Γάλλος πρόξενος και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, απηύθυναν χαιρετισμούς και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Ακολούθησε το πολιτιστικό πρόγραμμα που προαναφέρθηκε, με τον κόσμο να απολαμβάνει την ιδιαίτερης σημασίας αυτή γιορτή του Ολυμπισμού.