Αφιέρωμα στον Γαλλικό Κινηματογράφο (μέρος Α) – Τρίτη 2 Απριλίου 2024

H Kινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης σας καλεί στο πρώτο μέρος του αφιερώματος στον Γαλλικό Κινηματογράφο, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας “La Maison d’ Antoinette – Το Σπίτι της Αντουανέττας” και το Institut Français de Grèce – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.
ΠΡΟΒΟΛΗ 2 ΤΑΙΝΙΩΝ
19:00 🎞️ LES PIRES
Γαλλία 2022
των Lise Akoka &
Romane Gueret
🎬Υπόθεση : Les pires
Η συνοικία Cité Picasso στα προάστια της Βουλώνης στη βόρεια Γαλλία αναστατώνεται από τα προγραμματισμένα γυρίσματα μιας ταινίας. Μετά από οντισιόν, τέσσερις έφηβοι επιλέγονται για να πρωταγωνιστήσουν στην ταινία. Όμως όλη η γειτονιά αναρωτιέται: γιατί άραγε διάλεξαν τους χειρότερους;
21:30 🎞️ PRESQUE
Γαλλία 2021
των Bernard Campan &
Alexander Jollien
🎬 Υπόθεση : Presque
Ο Λούις είναι διευθυντής γραφείου τελετών. Ορκισμένος εργένης στα 58 του, αφοσιώνεται ολοκληρωτικά στη δουλειά του και δεν σκέφτεται καν τη σύνταξη. Ο Ιγκόρ είναι 40 ετών, ένα κοφτερό μυαλό κολλημένο σε ένα σώμα με αναπηρία από εγκεφαλική παράλυση. Είναι λάτρης της φιλοσοφίας και συνοδοιπόροι του είναι ο Σωκράτης, ο Σπινόζα και ο Νίτσε. Προτιμά να κρατά αποστάσεις από τον κόσμο και δεν γνωρίζει πολλά πράγματα για τη φιλία, τη σεξουαλικότητα και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Σε μια σύμπτωση που μπορεί να συμβεί μόνο στην πραγματική ζωή, οι δρόμοι του Λούις και του Ιγκόρ διασταυρώνονται. Επιβιβάζονται σε μια νεκροφόρα για ένα ασυνήθιστο οδικό ταξίδι που θα τους μάθει να βλέπουν πέρα από τα δικά τους προβλήματα και να επανεκτιμήσουν τη ζωή τους.