Αφιέρωμα στον Γαλλικό Κινηματογράφο (μέρος Β) – Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Δύο γαλλικές ταινίες θα προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης την Τρίτη 9 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης σας καλεί στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος στον Γαλλικό Κινηματογράφο, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας “La Maison d’ Antoinette – Το Σπίτι της Αντουανέττας” και το Institut Français de Grèce – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

Θα προβληθούν οι ταινίες:
στις 19.00: Tout le monde aime Jeanne
στις 21.30: A propos de Joan

Tout le monde aime Jeanne (Everybody loves Jeanne)
Έτος παραγωγής: 2022
Σκηνοθεσία: Celine Devaux
Σενάριο: Celine Devaux
Φωτογραφία: Olivier Boonjing
Πρωταγωνιστούν: Blanche Gardin, Laurent Lafitte, Maxence Tual, Marthe Keller, Nuno Lopes, Patty Hannock, Samira Sedira, Lisa Mirey, Andrew Sanko Logan.
Διάρκεια: 95 λεπτά

Όλοι πάντα αγαπούσαν τη Jeanne. Αυτές τις μέρες μισεί τον εαυτό της. Μέχρι τον λαιμό της με χρέη, πρέπει να πάει στη Λισαβόνα και να πουλήσει το διαμέρισμα της μητέρας της, η οποία πέθανε πριν από ένα χρόνο. Στο αεροδρόμιο, συναντά τον Jean, έναν ιδιότροπο και κάπως παρεμβατικό πρώην συμμαθητή του γυμνασίου.

A propos de Joan (About Joan)
Έτος παραγωγής: 2022
Σκηνοθεσία: Laurent Lanivier
Σενάριο: Francois Decodts. Laurent Lanivier
Φωτογραφία: Céline Bozon
Πρωταγωνιστούν: Isabelle Huppert, Lars Eidinger, Swann Arlaud, Freya Mavor, Florence Loiret – Caille, Stanley Townsend, Dimitri Doré.
Διάρκεια: 101 λεπτά

Η Joan Verra ήταν πάντα μια στοργική, ανεξάρτητη γυναίκα, με ελεύθερο και περιπετειώδες πνεύμα. Όταν ο πρώτος της έρωτας επιστρέφει απροσδόκητα μετά από χρόνια απουσίας, αποφασίζει να μην αποκαλύψει ότι απέκτησαν μαζί έναν γιο. Αυτό το ψέμα της παράλειψης είναι μια ευκαιρία για εκείνη να επανεξετάσει τη ζωή της: τα νιάτα της στην Ιρλανδία, την καριέρα της, τους έρωτές της και τη σχέση της με τον γιο της. Μια ζωή γεμάτη εμφανισιακά, που όμως κρύβει ένα μυστικό που θα πρέπει να αντιμετωπίσει…