Επίσκεψη 11ου Δημοτικού σχολείου

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Συλλόγου “Η Αντουανέττα ανοικτή στα σχολεία”, το 11ο δημοτικό Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε το Σπίτι της Αντουανέττας τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, η Ε1 τάξη του 11ου δημοτικού σχολείου, με την εκπαιδευτικό κ. Τσουλουβή Μαρία και τη διευθύντρια κ. Χαραλαμπίδου Σοφία πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην έδρα του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας “το Σπίτι της Αντουανέττας”. Το Σπίτι αποτελεί κομμάτι της τοπικής ιστορίας της πόλης, καθώς η Αντουανέττα, η εκλιπούσα ιδιοκτήτριά του, υπήρξε η πρώτη καθηγήτρια Γαλλικών στην πόλη, απόγονος σημαντικής οικογένειας Φραγκολεβαντίνων και άφησε το σπίτι της στο δήμο, με επιθυμία να μπαίνουν σε αυτό παιδιά. Λειτουργεί μέσα στο Σπίτι δανειστική γαλλόφωνη βιβλιοθήκη και ο Σύλλογος υλοποιεί ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Σπίτι, έμαθαν την ιστορία του και παρακολούθησαν την παρουσίαση της Γαλλίδας stagiaire του Συλλόγου, κ. Audrey Hoarau, για την πατρίδα της το νησί La Reunion, που αποτελεί γαλλικό έδαφος.
Τους μαθητές του 11ου δημοτικού υποδέχτηκαν η κ. Τσαταλμπασίδου Μαρίνα και η κ. Δεμίρογλου Χαρά, γραμματέας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου αντίστοιχα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για εμάς από τις στιγμές όπου παιδικές φωνούλες κατακλύζουν το χώρο.