ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

5 Ιανουαρίου

Αφιξη της 2ης γαλλίδας μεταπτυχιακής φοιτήτριας – σταζιέρ στο Σπίτι της Αντουανέττας, Mlle Magali Thivolle, Master II, Université Stendhal-Grenoble 3.

 

Σάββατο 16 Ιανουαρίου

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ : Κοπή γαλλικής πίτας GALETTE DES ROIS στο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑΣ, ώρα 18.30-20.00.

 

Κυριακή 24 Iaνουαρίου

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: Κοπή γαλλικής πίτας GALETTE DES ROIS στο Café de Paris, ώρα 20.00.

 

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

Γιορτή κρέπας και καρναβαλιού για παιδιά στο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑΣ, ώρα 18.30-20.00.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 

1ο «Αφύπνιση στη γαλλική γλώσσα και στο γαλλικό πολιτισμό». Εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών με στόχο την ευαισθητοποίηση στη γαλλική γλώσσα μέσα από παιγνιώδεις δράσεις. To πρόγραμμα υλοποιείται στο Σπίτι της Αντουανέττας ΣΑΒΒΑΤΟ 18.30-20.00.

 

 2ο «Ξανα-θυμάμαι τα γαλλικά μου» – για ενήλικες που επιθυμούν να ξαναθυμηθούν τη γαλλική γλώσσα με συζήτηση και προβολή διαφανειών. To πρόγραμμα υλοποιείται στο Σπίτι της Αντουανέττας Τετάρτη 20.30-22.00.

 

3ο «Το Σπίτι της Αντουανέττας ανοικτό στα σχολεία»

Το πρόγραμμα υποστηρίζει δύο δυνατότητες: 1. Επισκέψεις σχολείων στο Σπίτι της Αντουανέττας 2. Επισκέψεις των γαλλίδων σταζιέρ στις τάξεις γαλλικής γλώσσας των σχολείων. Οι συναντήσεις οργανώνονται σε συνεννόηση με τη διδάσκουσα της τάξης, τον διευθυντή του σχολείου.

 

4ο «΄Oμιλος Νέων»: απευθύνεται σε εφήβους 11-15 ετών, οι οποίοι έχοντας στόχο την υλοποίηση γαλλικής θεατρικής παράστασης, βελτιώνουν το γλωσσικό τους επίπεδο, ενώ παράλληλα εκφράζονται μέσα από το θέατρο, το τραγούδι, τον χορό, το δημιουργικό παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό. Κάθε Κυριακή 18.30-20.00

 

5ο «Βιβλιοθήκη σε δράση»: απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους 8-14 ετών. Αναγνώσεις εικονογραφημένων βιβλίων και οργάνωση δραστηριοτήτων γύρω από αυτά. Παίζουμε δίγλωσσα επιτραπέζια παιγνίδια που κατασκεύασαν φοιτητές. Λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη για όλες τις ηλικίες. Κάθε Κυριακή 12.00-13.30