Δράσεις του συλλόγου

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Οκτωβρίου 
Σεμιναριο ξένων γλωσσών με τίτλο «Καινοτόμες δράσεις στη διδασκαλία ξένων γλωσσών», σε συνεργασία με την σχολική σύμβουλο γαλλικής γλώσσας ΑΜΘ,  Ε. Μαυρομμάτη. Αιγίδα Υπουργείου Παιδείας και Περιφέρειας ΑΜΘ. (Grecotel και Σπιτι Αντουανεττας )

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 
Αφιξη της γαλλίδας μεταπτυχιακής φοιτήτριας – σταζιέρ στο Σπιτι της Αντουανέττας, Mlle Julie Guibreteau, Master II, Université de Rouen, France.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου, ώρα 18.30
Εναρξη του προγράμματος «Αφύπνιση στη γαλλική γλώσσα και στο γαλλικό πολιτισμό». Εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών με στόχο την ευαισθητοποιηση στη γαλλική γλώσσα (5ος χρόνος).

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, ώρα 20.30
Εναρξη του προγράμματος «Ξανα-θυμάμαι τα γαλλικά μου» – Επαφή με την γαλλική, για ενήλικες που επιθυμούν να ασκήσουν τη γλώσσα μέσα από εικόνα και συζήτηση. (3ος χρόνος).

Σάββατο 17 Νοεμβρίου, ώρα 21.30
Beaujolais Nouveau ! Βραδια κρασιού και χορού. Καφέ Ορίζοντας, 9.30. Γαλλικό και ελληνικό κρασί. Zωντανή μουσική και τραγούδι.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου
Εναρξη του νέου προγράμματος «Το σπίτι της Αντουανέττας ανοικτό στα σχολεια». Απευθύνεται σε δασκάλους και καθηγητές που επιθυμούν να επισκεφτούν με την τάξη τους το Σπιτι της Αντουανέττας, ή επιθυμουν να δεχτουν στην ταξη τους τη γαλλίδα μεταπτυχιακή φοιτήτρια-σταζιέρ (1ος χρόνος). (πληροφορίες κ. Δήμητρα Μπαδιά 69 74 92 27 89) 

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, ώρα 18.30-20.00
Χριστουγιεννιάτικη γιορτη με τραγούδια και κατασκευές στο Σπίτι της Αντουανέττας 

Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Δεκεμβρίου
Φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου σε συνεργασία με την Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα και τα Γαλλικά Ινστιτούτα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.