ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας « Το Σπίτι της Αντουανέττας » και η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν για μια ακόμα χρονιά στην πόλη μας Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στα πλαίσια της Διεθνούς Εβδομάδας Γαλλοφωνίας. Θα προβληθούν 3 σημαντικές ταινίες της πρόσφατης παραγωγής του Γαλλικού σινεμά καθώς και μια κλασσική ταινία του Ζαν Λυκ Γκοντάρ, ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες όλων των εποχών. Οι προβολές θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης και η είσοδος είναι ελεύθερη.

.

Πρόγραμμα προβολών:

Δευτέρα 30/3/2015,

19:40 – La fille du 14 juillet  του Antonin Peretjatko. Γαλλία 2013

O Hector γνωρίζει την Truquette , την προσκαλεί σε ταξίδι αναψυχής μαζί με το φίλο του και μια φίλη της Truquette. Τα σχέδια τους θα χαλάσουν καθοδόν όταν η Γαλλική Κυβέρνηση αποφασίζει να περικόψει τις καλοκαιρινές διακοπές κατά ένα μήνα λόγω οικονομικής κρίσης.

21:30 – Violette του Martin Provost. ΒέλγιοΓαλλία 2013

Η Βιολέτ Λεντύκ , που γεννήθηκε εκτός γάμου στις αρχές του περασμένου αιώνα, συναντά την Σιμόν ντε Μποβουάρ στα μεταπολεμικά χρόνια του Σαν Ζερμάν ντε Πρε. Έτσι ξεκινά μια έντονη δημιουργική σχέση ανάμεσα στις δυο γυναίκες.

Τρίτη 31/3/2015,

19:40 – Mobile Home του Francois Pirot. ΒέλγιοΓαλλίαΛουξεμβούργο 2012

Δυο παλιοί φίλοι αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν ένα εφηβικό τους όνειρο: να κάνουν ένα περιπετειώδες ταξίδι. Αγοράζουν ένα τροχόσπιτο αλλά μια βλάβη τους καθυστερεί. Δεν πειράζει…εκείνοι θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους επιτόπου…

21:30 – Pierrot le Fou του Jean-Luc Godard. Γαλλία 1965 (Grand Classique– Αστυνομικό μυθιστόρημα)

Ο Φερτινάν έχει μόλις χάσει τη δουλειά του. Αποφασίζει να ξαναφτιάξει τη ζωή του με τη Μαρί η οποία όμως του ανακοινώνει ότι πρέπει να ξεφορτωθεί το πτώμα ενός λαθρέμπορου που βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο.