4ο Πρόγραμμα ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΩΝ

4o ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   «OMΙΛΟΣ ΝΕΩΝ»
Για το ετος 2014-15, θα οριστούν μέρες και ώρες μετά την πρώτη συναντηση των συμμετεχόντων.
Ένα νέο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2014 «Στο Σπίτι της Αντουανέττας». Στόχος του είναι η παρουσίαση  μιας δίγλωσσης (γαλλοελληνικής) θεατρικής παράστασης  στο τέλος της σχολικής χρονιάς 2013- 2014.
Περίπου 20 παιδιά από δέκα ως δεκαπέντε ετών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου μας και συμμετέχουν με μεγάλο ενδιαφέρον. Με τη συγκεκριμένη δράση  οι μαθητές  όχι μόνο θα βελτιώσουν τις γνώσεις τους στη  γαλλική γλώσσα και θα εξοικειωθούν με το γαλλικό πολιτισμό, αλλά παράλληλα θα εκφραστούν μέσα από το θέατρο, το τραγούδι, τον χορό, το δημιουργικό παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό. Το Πρόγραμμα πλαισιώνεται από τις δύο Γαλλίδες stagiaires του Συλλόγου αλλά και τις καθηγήτριες Γαλλικών της πόλης μας, οι οποίες  δεσμεύτηκαν να κινητοποιήσουν τους μαθητές για μάθηση και δημιουργία  και έξω  από τις σχολικές τάξεις.
Η υπόθεση της θεατρικής  παράστασης  αφορά σε μια ομάδα Ελλήνων μαθητών που δέχεται μια «περίεργη» πρόσκληση για το Μουσείο του  Λούβρου. Ξεκινούν, λοιπόν, το ταξίδι τους από τη Μασσαλία και κάνοντας     στάσεις σε   διάφορες πόλεις της Γαλλίας ανακαλύπτουν τον πολιτιστικό αλλά και πολιτισμικό πλούτο των περιοχών της χώρας . Όταν φτάνουν στο  Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, ανακαλύπτουν ότι κλήθηκαν από την ίδια τη  Νίκη της Σαμοθράκης, για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του περίφημου αγάλματος !
Θα τα καταφέρουν άραγε;