5ο Πρόγραμμα «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

    ΕΝΑΡΞΗ 5ΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 

«ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»

Στις 15 Μαρτίου 2015 και κάθε Κυριακή, ώρα 12.00-14.00, στο «Σπίτι της Αντουανέττας» ξεκινά το 5ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Βιβλιοθήκη σε δράση». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 3ης μέχρι και 6ης τάξης Δημοτικού (8-12 ετών) και σε εφήβους 1ης και 2ας Γυμνασίου (12-14 ετών). Σκοπός του προγράμματος είναι η επαφή των παιδιών και των εφήβων με τη γαλλική γλώσσα και το γαλλικό πολιτισμό μέσα από εικονογραφημένα βιβλία, περιοδικά, κόμικς και επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και η αξιοποίηση του πλούσιου υλικού της βιβλιοθήκης: 1.000 περίπου τίτλοι εικονογραφημένων βιβλίων και 25 δίγλωσσα (ελληνο-γαλλικά) επιτραπέζια παιχνίδια κατασκευασμένα από φοιτητές του ΤΕΕΠΗ του ΔΠΘ κ.ά.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  • Τα άτομα χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους.

  • Στη μία ομάδα με τα παιδιά του Δημοτικού, η γαλλίδα σταζιέρ, με τη βοήθεια ελληνίδας φοιτήτριας, διαβάζει εικονογραφημένα βιβλία και προτείνει παιγνιώδεις δράσεις γύρω από το θέμα του κάθε βιβλίου. Στη συνέχεια τα παιδιά παίζουν δίγλωσσα επιτραπέζια παιχνίδια.

  • Παράλληλα, στην άλλη ομάδα, οι έφηβοι έρχονται σε επαφή με γαλλικά περιοδικά και κόμικς και παίζουν δίγλωσσα επιτραπέζια παιχνίδια με την επίβλεψη φοιτητών.

Η γνώση της γαλλικής γλώσσας δεν κρίνεται απαραίτητη.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (για κάθε ηλικία)

Για όποιον επιθυμεί να δανειστεί βιβλία ή περιοδικά, η βιβλιοθήκη παραμένει ανοικτή για το κοινό: Παρασκευή 18.00-21.00, Σάββατο 18.00-21.00, Κυριακή 12.00-14.00 και 18.00-21.00.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ακολουθείστε μας