Στο Παρίσι η δυναμική της γαλλικής ζαχαροπλαστικής είναι στα καλύτερά της, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.
Εξειδικευμένοι σεφ ζαχαροπλαστικής προσφέρουν σε πρωτότυπες γεύσεις γλυκίσματα όπως: σου, εκλέρ, μιλφέιγ, κρουασάν, προφιτερόλ! Ας μην ξεχνάμε τα μακαρόν, τα λεπτεπίλεπτα και πολύχρωμα γαλλικά γλυκά, που έχουν γίνει παγκόσμια αίσθηση και λατρεύονται για τις ακαταμάχητες γεύσεις και τα χρώματά τους!
Όλα ακούγονται τόσο “γαλλικά” όσο και λαχταριστά. Οι Γάλλοι έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους στον κόσμο των γλυκών προσφέροντας μας αυτούς τους μικρούς πειρασμούς.
Σε όλη τη χώρα επίσης, υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία σε τάρτες. Φρούτα, κρέμες κάθε λογής, αμύγδαλα, σοκολάτα, σαντιγί!
Η πρωταγωνίστρια όλων όμως είναι η κλασική σοκολάτα! Είτε την τρώμε, είτε την πίνουμε σε ρόφημα!
Με αυτές τις υπέροχες λέξεις και εικόνες θα παίξουμε αυτή τη φορά στα εκπαιδευτικά μας εργαστήρια! Δε θα φάμε, θα “χορτάσουν”τα μάτια μας εικόνες και χρώματα, θα γνωρίσουμε τον υπέροχο κόσμο των γλυκών και θα διασκεδάσουμε κάνοντας φίλους μας τη σοκολάτα, τη σαντιγύ και τον υπέροχο κόσμο τους!
Απαραίτητη η κράτηση θέσης για τη συμμετοχή σας!