
Το κόψιμο της πίτας στη Γαλλία σηματοδοτεί τη λήξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αφού σερβίρεται στις 6 Ιανουαρίου (τη 12η ημέρα των Χριστουγέννων) για να γιορταστούν τα Θεοφάνεια (Epiphanie).

Η Galette des Rois ή η Βασιλόπιτα των Γάλλων, φτιάχνεται με σφολιάτα και γεμίζεται με αμύγδαλα και πάστα αμυγδάλου. Συχνά ωστόσο η γέμιση ποικίλει σε γεύσεις! Το ρόλο του «φλουριού» στην «galette de rois», που παλαιότερα μπορούσε να είναι ένα κουκί ή ξερό φασόλι, παίζουν περίτεχνες πορσελάνινες φιγούρες, σήμερα ενίοτε και πλαστικές.


Αυτά και πολλά άλλα χαρούμενα και ενδιαφέροντα θα μοιραστούμε με τα παιδιά στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, που προωθούν τη γαλλική γλώσσα και κουλτούρα.
Απαραίτητη πάντα η κράτηση θέσης για τη συμμετοχή των μικρών μας φίλων!